Prolectric

Elektricien in Alkmaar

Het werk van een elektricien in Alkmaar wordt met de dag belangrijker. De vraag naar domotica  (technologische ontwikkelingen binnenshuis) stijgt namelijk, en ook de elektrotechniek dient daarop aangepast te worden. Er zit een maximum op de capaciteit die uw groepenkast aankan en daarom is het belangrijk om de indeling hiervan mee te wijzigen met de elektronische apparatuur die u in huis haalt. Bovendien zijn de wetten afgelopen jaren aangepast en kan het zijn dat uw elektronica niet up-to-date is. Op welk moment heeft u een elektricien in Alkmaar nodig en wanneer kunt u taken m.b.t. elektronica zelf uitvoeren? Lees verder voor antwoord op deze vraag en ontdek hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Wanneer elektriciteit installatie onderhouden of uitbreiden?

Of u uw elektriciteit installatie moet onderhouden of uitbreiden is afhankelijk van factoren zoals het aantal elektrische apparaten dat u in huis heeft, maximale vermogen van de groepen en bovenal ook de staat waar uw elektriciteit installatie in verkeert. Met oog op het laatstgenoemde, moet u onder andere rekening houden met wetten die zijn vastgelegd. Sinds de jaren ’70 is aanwezigheid van een aardlekschakelaar bijvoorbeeld verplicht, als onderdeel van de norm die voortkomt uit de NEN 1010. Uw groepenkast dient te voldoen aan de wetten en vervangen te worden wanneer u het aantal elektrische apparaten uitbreidt, u de meterkast wilt verplaatsen of vanwege ouderdom. Het eerste is vooral van belang wanneer u de keuken uitbreidt, een wasmachine aanschaft of een elektrische auto in bezit heeft. Dit vanwege de hoeveelheid energie (vermogen) deze nodig hebben. De verdeling van elektrische apparaten die aangesloten zijn dient te allen tijde in orde te zijn.

Kan ik elektrotechniek zelf doen of moet ik dit uit handen geven?

Als u enig verstand van zaken heeft en niet twee linkerhanden, kunt u bepaalde werkzaamheden zelf uitvoeren. In geval van twijfel doet u er echter goed aan om het werk uit te laten voeren door een expert. Tot de gevolgen van achterstallig onderhoud aan elektra behoren onder meer het uitvallen van elektriciteit en kortsluiting. Als gevolg daarvan kan brand ontstaan en behoort vandaag de dag nog steeds tot de meest voorkomende oorzaken van woningbrand. Prolectric kent elektrotechniek op zijn duim en heeft hier jarenlange ervaring in. Wij adviseren u een geschikt bedrijf in te schakelen wanneer de situatie daarom vraagt.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Heeft u interesse in de diensten van Prolectric, elektricien in Alkmaar? U kunt dan of een offerte aanvragen of contact met ons opnemen d.m.v. het contactformulier. Deze voorzien wij zo spoedig mogelijk van reactie en uw aanvraag concretiseren wij om u zo verder te kunnen helpen. Wij staan graag voor u klaar!